Известие

Collapse
No announcement yet.

Как се включва задната чистачка (пръскалка) на 156 SW?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как се включва задната чистачка (пръскалка) на 156 SW?

Колеги от както си купих колата не мога да разбера как се пуска пръскалката на задната чистачка .
    Като завъртиш лоста тръгва да работи , като го натисна към себе си пръска на предното стъкло , но като го натисна към таблото нищо не прави .
    Никъде из багажника не видях някъде да има оделен резервоар за течност .
    Направи ми впечатление (сега се сещам) тука преди време се наложи да карам две плоскости и бутнах задните седалки ,та под тази зад шоьора имаше мокро , незнайно от какво и къде .

А и още един въпрос ,да не пускам оделна тема .
    Предницата на колата вози много твърдо усеща почти всяка неравност ,за разлика от задницата .
    Задницата пък е много мека , като отворя капака и я хвана за гредата на багажника със съвсем лек натиск я натискам надолу . Поразгледах я и установих ,че задните пружини са коренно различни от предните
    м/у напотките на задните мога да си вкарам два три пръста ,а при предните едва малежката .
    Възможно ли е предните да са спортни , въпреки , че нямат цвят ,може и да имат ама не съм ги търкал от калта и прахоляка да видя .
    156 sportvagon 1.9jtd

аз си смених помпата (20лв.) и ми се реши проблема със задната пръскалка . Отделно резервоарче за отзад няма върви 1 маркуч през купето ама от къде не мога да ти кажа .
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
    sigpic

Comment

Задната пръскалка се задейства с натискане на лоста към таблото. Като натиснеш лоста към таблото чува ли се звук от рабoтата на помпичката? Според мен или неработеща помпа, или нещо по тръбната система.

Едит: Упс, сори, не видях че вече е написано че отзад няма резервоар
      Last edited by Peter_63; d.m.y г., 09:26. Основание: .
      Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 2000 ех

Comment

Нищо не се чува като натисна лоста към таблото ,само тръгва задната чистачка на сухо .
        Щом е с оделна помпа къде точно се намира и евентуално начин за демонтаж .
        156 sportvagon 1.9jtd

Comment

Щом чистачката работи а пръска не, е много вероятно да се е паднало маркучето .
          Сваляй кората на задната врата и гледай,щом има вода сигурно това е проблема.
          Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

нали ако е спукано това маркуче трябва тая вода от някаде най-малкото да просълзи ако се задържи някаде там мухал ще се появи . При мене го имаше този проблем с нова помпа го реших .
            А помпата е една аз поне 2-ра не видях поправете ме ако греша
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Ladjov Покажи съобщение
              нали ако е спукано това маркуче трябва тая вода от някаде най-малкото да просълзи ако се задържи някаде там мухал ще се появи . При мене го имаше този проблем с нова помпа го реших .
              А помпата е една аз поне 2-ра не видях поправете ме ако греша
              Хм много странно ,струва ми се нелогично да е с една помпа и отпред да пръска от зад не ,просто няма как
              По скоро може да има някакъв трипътен вентил на самата помпа или след нея, който да отворя според зависи накъде си иска вода .
              В събота ще я видя тая работа ,стига само да не вали .
              156 sportvagon 1.9jtd

Comment

При мен, маркучето беше изгризано от "нещо" (гадни италиански мишки) Свързах го и си проработи. Ипреди това пръскаше, но не на стъклото, а под калника(преден десен). Доста вода хвърляше, но докато не видях, че е скъсан маркуча не бях обърнал внимание, че някъде се мокри като натисна лостчето
                Провери си добре маркучите и успех.
                Alfa Romeo 156SW 2.4JTD 2003 Distinctive
                Fiat Brava SX 1.4 12V 1997

Comment

Първоначално публикувано от speеdddddd Покажи съобщение
                  Хм много странно ,струва ми се нелогично да е с една помпа и отпред да пръска от зад не ,просто няма как
                  По скоро може да има някакъв трипътен вентил на самата помпа или след нея, който да отворя според зависи накъде си иска вода .
                  В събота ще я видя тая работа ,стига само да не вали .
                  Като я погледнеш помпата ще видиш че е с 2 излаза за всяко стъкло по отделно и вътре сигурно клапачето за задната е блокирало .
                  sigpic

Comment

Проблема вече е решен

В край на сметка излезна ,че е прекъснат водопровода .
                    Започнах с отварянето на предният капак и стигнах до тоталното разглабяне на задницата до гола ламарина . След демонтажа на казанчето за антифриза видях въпросната помпа, откачих двупътника от който тръгват двете маркучета за предното и задното стъкло .
                    Откачих двете маркучета и им размених местата ,за да пробвам дали работи, ако в него беше проблема трябваше да пръсне но НЕ .
                    Натиснах лоста към таблото пръска отпред натискам лоста към мене отзад пак не пръска .....
                    Последва сваляне на задните пласмасарии на капака ,
                    и почупването на сума ти щипки на сивата част от кората , както и да е ..... видях въпросният маркуч и точно преди да влезе в ламарината има едно клапанче за да не връща обратно вода в казанчето отпред (нали дюзата е по високо ) откачих го и пак пробвах да видя дали ще пръсне ...... не та не ,не идва вода .
                    Само ,че като погледнах под колата кво да видя локва, тече от под прага на задната лява врата и под макферсона . Изпсувах на ум и продължих ...
                    Имаше мокро под задната лява седалка но идваше от към багажника точно там където е облегалката. Започна демонтаж на задната облегалка (малката).
                    Беше с едни шестограми от към страна на вратата и с 15 , 13 и шестограм от към средата . Съответно за да стигна до средните болтове трябваше да махна скобите за багаж и да демонтирам средната кора на пода в багажника . Развих от всякъде тая седалка и не та не ,нещо я държи .... айде и другата ,та двете заедно свалих в послецтвие се оказа ,че двете ги държи долу една ос с един шестограм или еврейска звезда не помня точно , който е почти невъзможно да го видиш ако не са свалени другият път ще е по лесно . Теча не се оказа там където мислех (под облегалката ). Започна се сваляне на страничната кора тази под жабката в бажника и извода за 12 В за да се свали трябваше да се демонтира , меката част от салона м/у облегалката и вратата , след нея една пласмасария дето е на заключалката на щората ,след това има едни винтчета точно под жабката , сваля се пласмасовият предпазител на стопа , след това има една черна пласмаса дето стой вертикално на стопа , обаче за да я свалиш нея трябва да свалиш първо тази дето е долу на гредата и покрива мястото където се захваща ключалката на капака , ДЕМОНТАЖА ПРОСТО НЯМАШЕ КРАЙ след демонтажа на тая коря видях проблема , една нищо и никва снадка на маркуча зад кората се е извадила .
                    На разположение имах супер комплект гедоре с три тресчотки от обща 230 части и по едно време като погледнах куфара 1/4 от него беше изваден В момента даже немога да се сетя какви номера еврейски звезди (с дупки ,без дупки )камани , шестограми ,отверки и т.н съм ползвал но с добър инструмент и без никаква почивка ми отне 3 часа от отварянето на предният капак до събирането на колата в първоначалният и вид .
                    Ако някой има някво питане за нещо да пита или ако има проблем да идвам да помагам .
                    Last edited by speеdddddd; d.m.y г., 20:23.
                    156 sportvagon 1.9jtd

Comment

Aз да питам само на мен ли задната чистачка на комбито ми опира в капака под джама и ми е направила ръждичка малко?
                      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

явно чистачката е прекалено голяма за това място мойта не опира нито горе в спойлера нито долу в капака което пък ми се вижда аблолютно невъзможно . Да не е с размера на предните чистачки но задната е по-малка от предните
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                          Aз да питам само на мен ли задната чистачка на комбито ми опира в капака под джама и ми е направила ръждичка малко?
                          Ако е подходящият размер не трябва да опира. Принципно й се сменя само перото, което лично аз изрязах от друго перо за обикновена чистачка, по размера на оригиналното.
                          Giulietta 1,6 JTDm 2013
                          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Няколко снимки , с червено е обградено мястото където беше прекъснат .
                            Attached Files
                            156 sportvagon 1.9jtd

Comment

Working...
                            X